SEVÄRDHETER I MALMÖ STAD

GUIDEN TILL MALMÖ's BÄSTA BASTU!

VILL DU BADA BASTU I MALMÖ?

Malmö är en fantastisk stad med ett havsnära läge. Passa på att upptäcka Malmös fantastiska badmöjligheter vintertid på ett av stadens kallbadhus! Det finns flera möjligheter till fina bastubad, både på offentliga anrättningar och alternativ för privata sällskap.

RIBERSBORGS KALLBADHUS

Ribersborgs kallbadhus är den vackra kronan på verket på den långa och populära Ribersborgsstranden. Denna sandstrand är långgrund och det enorma badhuset och alla dess bassänger och trappor ligger längst ut på en lång träbrygga och skyddas av vågbrytare i sten.

Badhuset byggdes år 1898 på initiativ av käppfabrikören Carl Herman Richter och har genomgått många renoveringar genom åren. Det är ett av norra Europas bäst bevarade kallbadhus och kan stoltsera med uppåt 200 000 besökare årligen som kommer för bad, restaurangbesök och behandlingar.

Sibbarps Saltsjöbad

Sibbarps Saltsjöbad är det lilla badet vid det stora havet. Här badar vi i vedeldad bastu och kallbadar året runt. Caféet är öppet med samma öppettider som badet.

Revs 1968 då småbåtshamnen i Limhamn byggdes av Skånska Cementgjuteriet. Som kompensation byggde Skånska (nuvarande SKANSKA) kallbadhuset vid Sibbarp, som stod färdigt samma år.

BASTUVAGNEN PÅ ÖN

Nytt koncept från 2022 i form av en bastuvagn bokstavligen poppat upp! Ute på fina Ön erbjuder Bastuvagnen bastu åt privata sällskap för de som vill lyxa till det i rogivande miljö. Ett bra alternativ för de lite större sällskapen som vill ha en bastu helt för sig själva!

Bastun behöver bokas som en pop-up-bastu och körs ut på förfrågan. Det går även utmärkt att få den utkörd till annan valfri plats eller koppla på bastun efter sin egen bil och ta den på egna äventyr. 

Det finns många härliga kallbadhus att besöka runt omkring i resten av Skåne! Vill du testa på kallbadhus strax utanför Malmö? Missa isåfall inte Kallbadhuset i Skanörs hamn eller Bjerreds saltsjöbad !